Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Ezeknek mik az eredményeik?

Főoldal » Középiskola » Matematika
1099
A matek házi de nem értem....mik az eredmények meg egyáltalán hogy kell megoldani?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
3. feladat
a) A Föld egy év alatt megy körbe teljesen (360°), egy év = 365 x 24 óra = 8760 óra
egy óra alatt 360° / 8760 = 0,041 fokot megy körbe, ennyi a központi szög
b) A teljes kör kerülete 2r * Pi = 942 millió km
942 / 8760 = 107,500 km
c) A teljes kör területe r2 * Pi = (150 millió km)2 * Pi =7,07 * 1016 km2
7,07 * 1016 km2 / 8760 = 8,07 *1012 km2 a körcikk területe
az kb 8 billió km2
0

3.)
a)
Kiszámolod az az egy óra alatt befutott ív hosszát(egyébként ez a b) feladat)
kiszámolod a kör kerületét->elosztod 365-el, majd 24-el
ezek után minden adatod megvan ahhoz, hogy a függvénytáblázatban kikeresd az ehhez való képletet és kiszámold.

c) szintén megvan minden adat, ahhoz, hogy a képletbe behelyettesítve kiszámold.

1.)
szintén a középponti szöget kell kiszámolni
r: 6,4 cm
megnyúlás=körív=8 cm

2.)
a)
kiszámolod a kör kerületét, majd elosztod 27,3-mal, majd 24-gyel
ezek után ugyanúgy kell kiszámolni a középponti szöget mint eddig.
b) már ki van számolva
c) csakúgy mint a hármas feladat
0

1. feladat
12,4 cm átmérő = 2r
A kerülete 2r * Pi = 12,4 cm * Pi = 38,94 cm
a 8cm a kör 38,94 / 8 = 4,87 -ed része ; 360° / 4,87 =73,97° az elfordulás
2. feladat
27,3 nap = 655,2 óra ; egy óra alatt a teljes kör 655,2 -ed részét teszi meg
a) 360° / 655,2 = 0,55°
b) a teljes kör kerülete 2r * Pi = 2,41 millió km
2,41 millió km / 655,2 = 3682,5 km
c) a teljes kör területe r2 * Pi = 4,63 * 1011 km2
4,63 * 1011 km2 / 655,2 =707 millió km2
0