Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek 11. osztály trigonometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
490
Egy 25 cm oldalhosszúságú szabályos háromszög egyik szögének szögharmadolói a szemközti oldalt három részre osztják. Mekkorák ezek a részek?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
(Ábra)

Az egyik szélső háromszögre (azok egyformák) felírjuk a sinusztételt.

`x/25` = `(sin20)/(sin100)`

x = 8,68 cm

25-2x = 7,64 cm
1