Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Feltételes várható érték?

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
533
Sziasztok!

Csatoltam a képet!

Előre is köszönöm a választ!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
feltételes, várhatóérték
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
`Y` peremeloszlásának sűrűségfüggvénye:

`f_Y(y)``=``int_{0}^{oo} f(x,y)dx``=``int_{0}^{oo} 1/y e^(-y-x/y)dx``=``1/y e^(-y)int_{0}^{oo}e^(-x/y)dx``=``1/y e^(-y)[-ye^(-x/y)]_{0}^{oo}``=``e^(-y)[e^(-x/y)]_{oo}^{0}``=``e^(-y)[1-0]``=``e^(-y)`

A feltételes sűrűségfüggvény:

`f(x|y)``=``(f(x,y))/(f_Y(y))``=``(1/y e^(-y-x/y))/(e^-y)``=``1/ye^(-x/y)`

A feltételes várható érték:

`\text{E}(X|Y)``=``int_0^{oo} x f(x|y) dx``=``int_0^{oo} x 1/ye^(-x/y) dx``=``1/yint_0^{oo} x e^(-x/y) dx``=``1/y [-y(x + y)e^(-x/y)]_0^{oo}``=``[(x + y)e^(-x/y)]_{oo}^{0}``=``[y-0]``=``y`
0