Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Térgeometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
475
Egy kúp magassága 25 cm . A kúp nyílásszöge 48° . Mekkora a térfogata és a felszíne?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1

(Ábra)

tan 24° = `r/25`

r = `25*tan24` = 11,13 cm

cos 24 = `25/a`

a = `25/(cos24)` = 27,37 cm

A = `r^2*pi` + `r*pi*a` = `11.13^2*3.14` + `11.13*3.14*27.37` = 389,17 + 956,87 = 1346,04 `cm^2`

V = `(r^2*pi*m)/3` = `(11.13^2*3.14*25)/3` = 3243 `cm^3`
0