Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Térgeometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
1720
Van egy 5cm, 8cm, és egy 12 cm sugarú ólomgolyónk. A három golyóból öntünk egy nagy golyót.
Mekkora ennek a nagy golyónak a sugara?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A három golyó együttes térfogata:

V = `(4*(5^3+8^3+12^3)*pi)/3` = 9906,5 `cm^3`

Az új golyónak ennyi a térfogata:

V = `(4*r^3*pi)/3`

r = `root(3)((3*V)/(4*pi))` = `root(3)((3*9906.5)/(4*3.14))` = 13,32 cm
0