Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Ha valaki tudna segíteni, megköszönném!

Főoldal » Középiskola » Matematika
617
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1.
α = 3x
β = 4x
γ = 8x
Összesen 180 fok a háromszög belső szögeinek összege.
Tehát
3x + 4x + 8x = 180
15x = 180
x = 12 fok
Tehát α=3*12 = 36 fok ; hozzá tartozó külső szög: 180-36 = 144 fok
β = 4*12 = 48 fok ; hozzá tartozó külső szög: 180-48 = 132 fok
γ = 8*12 = 96 fok ; hozzá tartozó külső szög: 180-96 = 84 fok
0