Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek trigonometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
497
Hatarozzuk meg annak a haromszognek a leghosszabb oldalat amelynek a szogei egy 1.5 hanyadosu mertani sorozat 3 egymast koveto tagjai es a legrovidebb oldala 11 cm hosszu.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matektrigonometria
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1

q = 1.5

A szögek: `alpha`; `1.5*alpha`; `2.25*alpha`

Összege 180°.

`alpha*(1+1.5+2.25)` = 180

`alpha` = `180/(4.75)` = 37.89°

Ez a legrövidebb oldallal szemköztni szög.

A leghosszabb oldallal szemközti szög: `2.25*37.89` = 85.26°

Szinusztétel:

`sinalpha/singamma` = `a/c`

`(sin37.89)/(sin85.26)` = `11/c`

c = 17,85 cm
1