Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek trigonometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
482
Egy nemegyenlo szaru haromszog oldalait megmerve, centimeterekben kifejezve, a 3 legnagyobb egyjegyu primet kapjuk. Hatarozzuk meg a haromszog legnagyobb szoget!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matektrigonometria
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Az oldalak hossza: 7, 5, 3 cm.

A legnagyobb szög a legnagyobb oldallal szemben van.

Koszinusztétel:

`c^2` = `a^2`+`b^2`-`2*a*b*cosgamma`

`7^2` = `3^2`+`5^2`-`2*3*5*cosgamma`

`cosgamma` = -0.5

`gamma` = 120 °
1