Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika számítási feladat. Valaki segitsen. Elég gyorsan kellenének a válaszok

Főoldal » Középiskola » Fizika
406
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
6.

m = 1260 kg

s = 100 m

v = 54 `(km)/h` = 15 `m/s`


v = `a*t`

a = `v/t`

s = `a/2*t^2` = `(v*t)/2`

t = `(2s)/v` = `(2*100)/15` = 13.33 s

a = `v/t` = `15/13.33` = 1.125 `m/s^2`

F = `m*a` = `1260*1.125` = 1417.5 N

7.

m= 500 t = 500000 kg

F = `4*F_(h)-F(k)` = `4*340000`- 260000 = 1100000 N = 1100 kN

a = `F/m` = `1100/500` = 2.2 `m/s^2`

t = `v/a` = `70/2.2` = 31.8 s

s = `a/2*t^2` = `2.2/2*31.8^2` = 1114 m
Módosítva: 6 éve
0