Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Koordináta-Geometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
1005
Egy kör középpontja K(3;3) és érinti a koordinàtatengelyeket. Írjuk fel az egyenletét!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A kör sugara éppen 3 egység. A kör általános egyenlete:

`(x-a)^2`+`(y-b)^2` = `r^2`

Ahol a=3; b=3; r=3.

A kör egyenlete:

`(x-3)^2`+`(y-3)^2` = `3^2`
0