Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Koordináta-Geometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
960
Határozzuk meg a kör középpontjának koordinátáit és sugarát ,ha egyenlete x^2+y^2-4y=0
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`x^2` az gondolom világos.

Teljes négyzetté kell alakítani. Ha ilyen feladatokat adnak fel, akkor gondolom erről van vagy volt szó órán,

`y^2`-4y = `y^2`-4y+4-4 = `(y-2)^2-4`

Azért gondolom matekórát nem kell tartani ;)

`x^2` + `(y-2)^2`-4 = 0

`x^2` + `(y-2)^2` = 4=`2^2`

A kör középpontjának koordinátái:

O(0;2), sugara r=2
Módosítva: 6 éve
0