Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika házifeladat segítség

Főoldal » Középiskola » Fizika
401
Bárhogyan töröm a fejemet nem bítom megoldani a házi feladatott:
Egy 10 m3 térfogatú nyitott tartáyban 2 celsius fok hömérséklet van. Mennyi levegő áramlik ki a tarálybol ha a hömérséklet 28 fokra emelkedik?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, Gázok
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Nyitott a tartály, a nyomás állandó.

`T_1` = 2 °C = 275 K

`T_2` = 28 °C = 301 K

`V_1/T_1` = `V_2/T_2`

`V_2` = `(V_1*T_2)/T_1` = `(10*301)/275` = 10,94 `m^3`

A tartályba csak 10 `m^3` fér, a többi nem, azaz 0.94 `m^3` levegő áramlik ki.
0