Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mi a megoldása?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
648
Egy henger alapú hirdetőoszlop 2,25m magas, átmérője 80cm. Hány négyzetetméter lemez kellett az oszlop (palást) elkészítéséhez?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Henger palástjának felszíne:
2 * r * π * h
ahol r a sugár (2r = d = átmérő)
h pedig a magasság

Tehát esetünkben:
h = 2.25 m
d = 80 cm = 0.8 m
S = 0.8 * π * 2.25 = 5,652 m² lemez kellett.
0