Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi

Főoldal » Középiskola » Matematika
395
Csatoltam képet
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
3164.

a,

= `(3^(-5)*2^(-6)*5^(-6)*3^(-5)*7^(-5)*5^(-4))/(2^(-7)*3^(-7)*3^(-5)*5^(-5)*5^(-5)*7^(-5))`

= `2^(-6+7)*3^(-5-5+7+5)*5^(-6-4+5+5)*7^(-5+5)` = `2*3^2*5^0*7^0` = 2*9 = 18

b,

= `((2^(-6)*3^(-6)*2^(-2)*5^(-2))/(3^(-4)*2^(-3)*5^(-2)*2^(-5)))^(100)` =

= `(2^(-6-2+3+5)*3^(-6+6)*5^(-2+2))^(100)` = `1^(100)` = 1

c,

=`root()((2^(-12)*3^(-4)*2^(-6)*3^(-6))/(2^(-4)*3^(-8)*2^(-8)*2^(-6)*3^(-4)))` =

= `root()(2^(-12-6+4+8+6)*3^(-4-6+8+4))` = `root()(2^0*3^(2))` = `root()(9)` = 3

e,

= `5^(-12/5)*3^(-24/5):(3^(-7/5)*5^(-7/5)*3^(-12/5))` = `3^((-24+7+12)/5)*5^((-12+7)/5)` =

= `3^(-1)*5^(-1)` = `1/15`

f,

= `2^(-10/3)*5^(-10/3)*2^(-6/4)*5^(-3/4)*5^(7/12)*2^(15/6)*5^(15/6)*2^(7/3)` =

= `2^((-40-18+30+28)/12)*5^((-40-9+7+30)/12)` = `2^0*5^(-1)` = `1/5`
0