Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi

Főoldal » Középiskola » Matematika
390
Csatoltam képet. Segítsetek legyszi.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1

1,

`3^(1/3)*5^(1/3)*2^(-1)*5^(-1/2)*2^(-5/12)*5^(-7/12)*2^(3/4)*5^(3/4)*2^(2/3)*3^(2/3)` =

= `2^((-12-5+9+8)/12)*3^((1+2)/3)*5^((4-6-7+9)/12)` = `2^0*3*5^0` = 3

2,

= `a^(1/4)*a^(2/5)*a^(1/3)*b^(1/6)*a^(-1)*a^(1)*b^(-2/3)` = `a^((15+24+20)/60)*b^((1-4)/6)` = `a^(59/60)*b^(-1/2)` = `root(60)(a^(59))/root()(b)`


3.


1. = `5^(1/5)`

3. = `5^(3/4)`

Az a legnagyobb, amelyiknek a legnagyobb a kitevője.


A sorrend:

1. `5^(-5/2)`

2. `5^(-2/5)`

3. `root(5)(5)`

4. `5^(1/3)`

5. `5^(2/5)`

6. `root(4)(5^3)`
0