Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenletes körmozgás

Főoldal » Középiskola » Fizika
432
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Fizika,körmozgás
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
v = 15 `m/s`

d = 0,6 m

v = `(d*pi)/T`

a,

T = `(d*pi)/v` = `(0.6*3.14)/15` = 0,126 s

n = `1/T` = `1/0.126` = 7,96 `1/s`

b,

n = 7.96 `1/s` = `7.96*60` = 477,5 `1/(min)`

c,

v = 15 `m/s`

t = 60 s

s = `v*t` = `15*60` = 900 m
0