Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Üdv ,a kérésem: A téglalap kerülete 30 méter az egyik oldala 4x nagyobb mint a másik. Határozd meg a téglalap kerületét.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
448
Üdv ,a kérésem: A téglalap kerülete 30 méter az egyik oldala 4x nagyobb mint a másik. Határozd meg a téglalap kerületét.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, Terület, Kerület, számítás, mértan
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Biztosan a területe kell, hiszen a kerülete adott.

Az egyik oldala x, a másik oldala 4x.

A kerülete: K= 2(x+4x) = 10x = 30 m

x = 3 m

Az egyik oldala tehát 3 m, a másik oldala: `4*3` = 12 m

A téglalap területe:

T = `a*b` = `3*12` = 36 `m^2`
2