Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
2639

Egy paralelogramma két átlójának hossza e = 10 cm , f = 15 cm . Mekkora az átlók által bezárt szög, ha a paralelogramma területe 50 cm 2 ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
T = `(e*f*sinalpha)/2`

`sinalpha` = `(2*T)/(e*f)` = `(2*50)/(10*15)` = 0.6667

`alpha` = 41,81°
0