Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek hf

Főoldal » Középiskola » Matematika
793
2178/b,c
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

4
B: X-Y=4 megoldása:
x-y=4
x=4+y
megfejtés: x=4+x

3x-y2=8 megoldása:
3x-y2=8
3x=8+y2
x=8/3+y2/3
megfejtés: x=8/3+y2/3

C feladat: x2-2y=2 megoldása:
x2-2y=2
-2y=2-x2
y=-1+x2/2
megfejtés: y=-1+x2/2

x+3y=5 megoldása:
x+3y=5
x=5-3y
megfejtés: x=5-3y

0

B
x-y=4 I *3
3x-3y=12
3x-y2=8
ezt a két egyenletet kivonom akkor:
-y2 +3y+4=0
megoldod a másodfokút:
Y1=4 x-4=4 --> X1=8
Y2=-1 x+1=4 --> X2=3
C
X2 -2y=2--*3-->3x2-6y=6
x+3y=5--*2--> 2x+6y=10
összeadod a két egyenletet:
3x2+2x-16=0
megoldod a másodfokut
X1=2 2+3y=5 Y1=1
X2=-3/8 -3/8+3y=5 Y2=43/24
Módosítva: 9 éve
0

0

Csatoltam képet.
0