Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

8.osztaly fizika Sürgősen

Főoldal » Általános iskola » Fizika
2062
Egy mosógép teljesítménye fűtés közben 2,5kW.Mekkora áram folyik át rajta fűtés közben?

Miért van minden konyhai és fürdőszobai használatos elektromos eszköznek kettős szigetelése?

Egy zsebszámológép teljesítménye 3mW, az aramforras feszültsége 3V.
Mekkora az aramerosseg a zsebszámológép főaramkoreben?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
P = 2,5 kW = 2500 W

U = 230 V

P = `U*I`

I = `P/U` = `2500/230` = 10.87 A



Ha a berendezés meghibásodik, feszültség alá kerülhet a berendezés burkolata. Azért, hogy ez áramütést okozhasson, az érinthető fémrészeket mégegy szigeteléssel különítik el.


P = 3 mW = 0.003 W

U = 3 V

I = `P/U` = `0.003/3` = 0.001 A = 1 mA
0