Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Henger

Főoldal » Középiskola » Matematika
744
Egy henger alakú pohárban,melynek alapsura 4cm,valamilyen magasságig víz áll.Mennyivel emelkedik a magasság,ha egy 5cm élű tetraédert dobunk bele,amely teljesen alámerül benne?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
henger
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Az 5 cm élű tetraéder térfogata `V=a^3/12*sqrt(3)" "`wikipédia: tetraéder
`V=(5\ cm)^3/12*sqrt(3)=18\ cm^3`
Ez a térfogat megegyezik a felemelkedő víztérfogattal
henger esetén `V=A*h=r^2*pi*h`
`(4\ cm)^2*3.1415*h=18\ cm^3" ⇒ "h=0.359\ cm`
Ennyit emelkedik a vízszint...
Módosítva: 6 éve
1