Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok! Tudtok segíteni? Előre is köszönöm!

Főoldal » Általános iskola » Kémia
383
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1

1,

C + `O_2` = `CO_2`

200 kg szén az `200/12`= 16,67 kmol

Ebből ugyanennyi mol `CO_2` keletkezik, 16667 mol.

2,

`H_2O` = `H_2` + `1/2` `O_2`


180 g víz az `180/18` = 10 mol

ugyanennyi mol `H_2` keletkezik, ami `2*10` = 20 g.

3,

100 g oldatban van 15 g NaCl

4000 g oldatban van `4000/100*15` = 600 g NaCl

Szükségünk van tehát 600 g NaCl-re és 4000-600=3400 g vízre.

4,

100 g oldatban van 20 g cukor

6000 g oldatban van `6000/100*20` = 1200 g cukor

Az oldat elkészítéséhez szükség van 1200 g cukorra és 6000-1200=4800 g vízre.


5,

Mg + `Cl_2` = `MgCl_2`

14,2 g magnézium az `14.2/24.3` = 0,584 mol

14,2 g klórgáz az `14.2/71` = 0.2 mol

A magnézium a több, a klórgáz elfogy és marad 0.584-0,2=0,384 mol magnézium.

0,384 mol magnézium az `0.384*24.3` = 9,34 g magnézium marad.
1