Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérlek segítsetek!Megköszönném!❤️

Főoldal » Általános iskola » Matematika
389
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Jelöljük a-val és b-vel a trapéz alapjait.
A közép vonal m=(a+b)/2
Vagyis a=16 b=? M=12
12=(16+b)/2
24=16+b b=8...
Az átlókat felező pontját összekötő szakasz hossza
(a-b)/2=(16-8)/2=4
0