Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Gömb

Főoldal » Középiskola » Matematika
1651
Egy malomkő belső és külső sugara 0.5m és 0.1m,vastagsága 0.2m.Mekkora a tömege ha sűrűsége 2.5 kg/dm^3?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Térgeometria gömb
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A külső henger térfogata:

`V_k` = `R^2*pi*m` = `0.5^2*3.14*0.2` = 0,157 `m^3`

A belső henger (levegő) térfogata:

`V_l` = `r^2*pi*m` = `0.1^2*3.14*0.2` = 0.0062 `m^3`

A kettő különbsége a malomkő térfogata.

`V_("malomkő")` = 0.157-0.0062 = 0,151 `m^3`

`rho` = 2,5 `(kg)/(dm^3)` = 2500 `(kg)/m^3`

`m_("malomkő")` = `V_("malomkö")*rho` = `0.151*2500` = 377 kg
0