Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges feladatok megoldása egyenlettel

Főoldal » Középiskola » Matematika
1085
Kérlek segítsetek, a 6, 7 feladat megoldásában.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1

6,

`(3x-2)/5+7` = 15

`(3x-2)/5` = 8

`(3x-2)` = 40

3x = 42

x = 14


7,

x nyúl és 20-x fácán

x nyúlnak van 4x lába, 20-x fácánnak van `2*(20-x)` lába.

4x+`2*(20-x)` = 64

2x + 40 = 64

2x = 24

x = 12

12 nyúl van, annak `12*4`=48 lába, 20-12=8 fácán, annak van `8*2` = 16 lába, az összesen 48+16=64 láb.
0