Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek testek,felületek,síkidomok témakör

Főoldal » Általános iskola » Matematika
697
Sziasztok,ha tudtok segíteni a következő feladatban kérlek írjatok! 8 évfolyam

Vázold föl az 5 cm magas egyenes hasáb hálóját,számítsd ki a felszínét és a térfogatát,ha alaplapja ~
-5 cm-es oldalú négyzet
-olyan téglalap,amelynek oldalai 3 cm, 4,5 cm
-olyan rombusz,amelynek egy oldala 4 cm,a magassága 3 cm hosszú!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
holnapra, Thug life, Help me
1
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1.
Egy kocka lesz.
5*5*5=125cm3
6*5*5=150cm2
2.
4,5*3*5=67,5cm3
2*4,5*3+2*4,5*5+2*3*5=102cm2
3.
4*3*5=60cm3
2*4*3+4*4*5=104cm2

Remélem tudtam segíteni! :)
0