Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika házi

Főoldal » Általános iskola » Fizika
787
1. A vontató először kisebb,majd nagyobb erőt fejt ki a pótkocsira. Hasonlítsd össze a pótkocsi azonos idő alatt bekövetkező sebességváltozását e két esetben!

2.A mozdony azonos erővel húzza először az üres,mad a szénnel megrakott tehervagont. Hasonlítsd össze a vagon gyorsulását e két esetben!

3. Az egyik fajta kisteherautó 17másodperc alatt, a másik,azonos tömegű változat 13,9másodperc alatt éri el a 100km/h sebességet. Hasonlítsd össze a két kisteherautóra ható erőt!

Köszönöm előre a válaszokat
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
1.

F = `(m*Deltav)/(Deltat)`

azonos tömeg és azonos idő; ha nagyobb az erő, nagyobb a sebességváltozás.

2,

F = `m*a`

Ha az erő azonos, ahol a tömeg kisebb, ott a gyorsulás lesz nagyobb.


3,

F = `(m*Deltav)/(Deltat)`

Ahol a `Deltat` a nagyobb, ott az erő kisebb lesz.
0