Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hogyan kell kiszámolni?

Főoldal » Középiskola » Matematika
694
Mekkora szöget zárhat be egymással annak a paralelogrammának a két szomszédos oldala, amelynek területe 100cm², két oldalának hossza pedig
A) a=10cm b=10cm
B) a=10cm b=50cm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A paralelogramma területe

T = `a*m_a`

A két oldal által bezárt szög `alpha`

`sinalpha` = `m_a/b`

T = `a*b*sinalpha`

`sinalpha` = `T/(a*b)`

Ne feledkezzünk meg a másik szögről sem, ami 180-`alpha`.

Az A feladatban látszik, hogy az egy téglalap, hiszen `alpha` = 90 ° lesz.
0