Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Térgeometria 12.

Főoldal » Középiskola » Matematika
655
Számítsuk ki a T területű háromszög szögeit és ismeretlen oldalának hosszát, ha a szokásos jelöléseket használva
A) a=6cm b=4cm T=12cm²
B) a=6cm b=4cm T=6cm²
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1

Először a két oldal által bezárt szöget tudjuk kiszámolni:

T = `(a*b*singamma)/2` összefüggésből kifejezzük `gamma`-t.

Most jöhet a cosinustétel:

`c^2` = `a^2` + `b^2` - `2*a*b*cosgamma`

Miután megvan a c oldal is, a sinustétel segítségével kiszámolhatod a hiányzó szögeket.

`a/c` = `sinalpha/singamma`

`b/c` = `sinbeta/singamma`
0