Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki tudna segíteni ebben?

Főoldal » Középiskola » Matematika
900
Egy kartonból kivágott háromszög oldalai 13cm, 14cm és 15cm.
A) Számítsuk ki a háromszög területét.
B) Mekkora a területe annak a legkisebb kör alakú kartonlapnak, amelyből a háromszöget kivághattuk?
C) Mekkora a háromszögből kivágható legnagyobb kör területe?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A feladat
a = 13 cm
b = 14cm
c = 15 cm
T, R, r = ?

A) A terület:
Heron képlet
T =  s(s-a)(s-b)(s c) 
s = (a + b + c)/2

B) A körülírt kör sugara:
R = abc/4T

C) A beírt kör sugara:
r = T/s

0