Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika 64

Főoldal » Középiskola » Fizika
420
A 2 m\s²gyorsulással álló helyzetből induló gépkocsival szemben egy teherautó halad állandó
15 m\s² sebességgel A gépkocsi elindulásától számítva mennyi idő múlva és mekkora út megtétele után találkoznak, ha eredetileg közöttük a távolság 1 km volt?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sürgős, fizika, segítség
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
szerintem a teherautó sebessége 15 `m/s`.

t idejük van együtt, hogy megtegyék az 1 km-es utat.

A gépkocsi t idő alatt megtesz

`s_1` = `a/2*t^2` utat.

A teherautó megtesz t idő alatt

`s_2` = `v*t` utat.

`a/2*t^2` + `v*t` = `2/2*t^2` + `15*t` = 1000

`t^2`+15t-1000 = 0

`t_1` = 25 s

`t_2` = -40 s (ez ugye nem lehet)

25 s múlva találkoznak.

`s_1` = `a/2*t^2` = 625 m-t tesz meg a gépkocsi és 1000-625=375 m-t a teherautó.
0