Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1271
Egy banánt egy csokiért és két almáért lehet elcserélni. Két csoki egy banánt és egy almát ér. Hány almáért lehet elcserélni egy csokit?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
banán=B
csoki=C
alma=A

B=C+2A (egy banán egy csokiért és két almáért)
2C=B+A (két csoki egy banánért és egy almáért) --> B=2C-A
Ezeket most összevonjuk (behelyettesítjük egyik B-t a másik egyenletbe)
2C-A=C+2A /-C
C-A=2A /+A
C=3A
És itt is a válasz. Három almáért lehet elcserélni egy csokit.
Remélem követhető így.:)
Módosítva: 6 éve
1