Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika 52

Főoldal » Középiskola » Fizika
781
Egy gépkocsi 50 m-es úton 4 s-ig gyorsul és 12,8m/s sebességet ér el. Mekkora volt a kezdősebessége és a gyorsulása?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1

v = `v_0` + `a*t`

s = `v_0*t` + `a/2*t^2`

I. 12,8 = `v_0` + `a*4`

II. 50 = `v_0*4` + `a/2*4^2`

elsőt szorozzuk néggyel és kivonjuk egymásból a kettőt

I. 51,2 = `4*v_0` + 16a

1,2 = 8a

a = 0,15 `m/s^2`

visszahelyettesítjük az egyikbe

12,8 = `v_0` + `4*0.15`

`v_0` = 12,2 `m/s`

A kezdősebesség tehát 12,2 `m/s`, a gyorsulás 0,15 `m/s^2`
0