Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

F603

Főoldal » Középiskola » Fizika
609
gepkocsi 3m/s2 gyorsulassal gyorsul 24 meteres uton.Mekkora vegsebesseget er el?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
v = `a*t`

t = `v/a`

s = `a/2*t^2` = `a/2*(v/a)^2` = `v^2/(2*a)`

v = `root()((2*s)/a)` = `root()((2*24)/3)` = `root()(16)` = 4 `m/s`
0