Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mi a megoldása? Hasáb terület számítás

Főoldal » Általános iskola » Matematika
664
A betonpillér háromszög alapú egyenes hasáb alakú. Alaplapjának területe 12m². A pillér magassága 10m. Számítsd ki köbméterekben a pillér térfogatát!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika matek hasáb
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A hasáb térfogata: Alapterület*magasság.

V = `A*m` = `12*10` = 120 `m^3`
1