Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika házi

Főoldal » Középiskola » Fizika
713
Egy 10 cm átmérőjű vízvezetékcső elágazik 2 egyforma, 11 cm-es átmérőjű csőre. Az elágazás előtt a csőben az áramlási sebesség 6,1 m/s. Mekkora a víz sebessége az elágazás utáni csövekben?

Előre is köszönöm a segítséget! :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Elágazás előtt a térfogatáram:

`d_1` = 10 cm = 0,1 m

Q = `A*v` = `(d_1^2*pi)/4*v` = `(0.1^2*3.14)/4*6.1` = 0,048 `m^3/s`

Elágazás után is ugyanennyi a térfogatáram, de ez két, egyenként 11 cm átmérőjű csövön oszlik meg.

`d_2` = 11 cm = 0.11 m

Q = `2*(d_2^2*pi)/4*v_u`

`v_u` = `(4*Q)/(2*d_2^2*pi)` = `(4*0.048)/(2*0.11^2*3.14)` = 2,52 `m/s`
0