Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek feladat!

Főoldal » Középiskola » Matematika
565
Határozd meg az egyenes metszéspontját! e: 3x - 2y= 11; f: -2x + 3y= 1
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
3x-2y=11

-2x+3y=1

Megoldod, mint kétismeretlenes egyenletrendszer


Elsőt szorzod kettővel, másodikat szorzod hárommal, majd a kettőt összeadod:

6x-4y=22

-6x+9y=3

5y=25

y=5

visszahelyettesítesz az egyikbe

3x-(2*5)=11

3x=21

x=7

A két egyenes metszéspontja: P(7;5).
0