Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika házi

Főoldal » Középiskola » Fizika
769
Mekkora erő nyomja egy tengeralattjáró 1 dm² felületű ablakát a felszín alatt 137 m mélységben? A tengervíz sűrűsége 1025 kg/m³, a felszín légnyomása 10⁵ Pa.

Előre is köszönöm a segítséget! :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
A = 1 `dm^2` = 0,01 `m^2`

`F = A*p_h` = ` A*rho*g*h` = `0.01*1025*10*137` = 14042,5 N
0