Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

2 feladat,mind kettőt egyenlettel kell megoldani

Főoldal » Középiskola » Matematika
929
1, Hány liter 20%-os narancslevet öntsünk 5 liter 100%-os narancsléhez, hogy a keverék 45%-os legyen?
2, A sósav a HCL gáz vizes oldata. Hány gramm 30%-os és hány gramm 50%-os sósavat öntsünk össze, hogy 20 gramm 43%-os sósavat kapjunk?
köszönöm a segítseget.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1.

Keverési egyenlet:

`x*20` + `5*100` = `(x+5)*45`

x = 11 liter kell a 20%-osból.

2,

Szintén keveréssel:

Az első oldat x gramm, a második oldat 20-x gramm

`x*30` + `(20-x)*50` = `20*43`

x = 7

Az első oldatból 7 g, a másodikból 13 g szükséges.
1