Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Adja meg az értékkészletet

Főoldal » Középiskola » Matematika
450
f(x)=2in(x-0,5π) mennyi a helyetesítési érték,ha X=1/3π
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ennek így nem sok értelme van, és szerintem ez 2in az sin() lenne, és csak egy helyettesítési értéket kellene kiszámolni, nem pedig értékkészletet
`f(x)=sin(pi/3-pi/2)=sin((2*pi-3*pi)/6)=sin(-pi/6)=sin(-30°)=-1/2`
Ha mégis én értelmeztem félre, elnézést...
0