Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítség!!

Főoldal » Középiskola » Matematika
3046
Az alumínium sűrűsége 2700 kg/m³ . Hány gramm alumíniumból készült egy 20 méter hosszú, 30 cm széles és 10 mikrométer vastag alufólia tekercs?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a = 20 m

b = 30 cm = 0,3 m

c = 10 `mum` = `10^(-5)` m

V = `a*b*c` = `20*0.3*10^(-5)` = `6*10^(-5)` `m^3`

m = `rho*V` = `2700*6*10^(-5)` = 0,162 kg = 162 g
1