Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia házi

Főoldal » Középiskola » Kémia
441
Mekkora hőmérsékleten várható egy olyan akkumulátor robbanása, amelynek fóliája maximum 266644.736Pa (2000torr) nyomást bír el?

Az akkumulátor megsérült, így egy gázréteg keletkezett az akkumulátor belseje és a fólia között. (1mm³ gáz, de ez standard körülmények között még nem okoz problémát)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
Ez csak tipp, a megadott adatok alapján (kb ötödik olvasásra se fogtam fel teljesen a kérdést, külön-külön értem a szavakat, de egyben...na mindegy, hátha ez megfelel):

`p_1` = 101325 Pa (standard nyomás)

`T_1` = 25 °C = 298,15 K (standard hőmérséklet)

`p_2` = 266644,736 Pa (amilyen nyomást kibír)


`p_1/T_1` = `p_2/T_2`


`T_2` = `(p_2*T_1)/p_1` = `(266644.736*298.15)/101325` = 784,6 K = 511,45 °C

Ennyire tippelek.
0