Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SEGITSÉG!! Kérlek! Nagyon fontos!!

Főoldal » Középiskola » Fizika
341
Ideális gáz olyan állapotváltozást szenved, melynek során a környezettől pontosan ugyanannyi hőt vesz fel, mint amennyi munkát végez. A mellékelt grafikonok közül melyik ábrázolja a legpontosabban a gáz nyomásának térfogatfüggését ebben a folyamatban?
A, B vagy C
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
A folyamat izoterm.
T=állandó -> (delta)E=0
(delta)E=Q+W

Ezekből következik hogy Q=-W
Azaz a teljes felvett hőt munkává alakítja

Ezek alapján az "A" ábra a megfelelő.
0