Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SEGITSÉG!! Kérlek

Főoldal » Középiskola » Fizika
338
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
n=1 mol
V=L*S=1500 cm^3 = 0,0015 m^3
T=300 K

a,
p*V=n*R*T
p=(n*R*T)/V=1,66*10^6

b,
Ha 5 másodpercig 10 mm/s -al mozog, akkor 50 mm-t tesz meg
V2=1000 cm^3 = 0,001 m^3
p*V2=n*R*T
p=(n*R*T)/V2=2,494*10^6
0