Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SEGITSÉG!! Nagyon fontos!

Főoldal » Középiskola » Fizika
384
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
V = 5 `m^3`

m = 15 kg

`M_(H_2)` = 0.002 `(kg)/(mol)`

`n_(H_2)` = `m_(H_2)/M_(H_2)` = `15/0.002` = 7500 mol

T = 20 °C = 293 K

R = 8,314 `(Nm)/(molK)`

pV = nRT

p = `(n*R*T)/V` = `(7500*8.314*293)/5` = `3,654*10^6` Pa

Ez kisebb mint amennyit kibír, biztonságban érezhetjük magunkat.
0