Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
391
Egy teéglatest élei centiméterekben mérve egész számok. Legrövidebb és leghosszabb élei prímszámok, térfogata pedig 1995 cm³. Hány centiméter az egy csúcsban összefutó élek hosszának összege?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1995-öt bontsd fel prímszámok szorzatára:

1995= `3*5*7*19`

Akkor a legrövidebb oldala 7 cm, a leghosszabb oldala 19 cm, a középső pedig `3*5` = 15 cm

Az egy csúcsba futó élek hosszának összege tehát 7+15+19= 41 cm.
0