Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Angol tartalom

308
Valaki le tudná nekem írni 5-8 mondatban ennek a három képnek a tartalmát?(a 3 kép összesen legyen 5- mondat)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Angol, angol-magyar, Tartalom
0
Középiskola / Idegen nyelv

Válaszok

2
1. kép: Egy orosz szokásról szól. A szokás lényege, hogy mielőtt egy hosszú utazásra indulnak, 1 percig csendben ülnek a házban. Ennek az is az előnye, hogy úgy tartják, ez segít eszükbe juttatni, ha valamit esetleg elfelejtettek bepakolni. Aki ilyenkor hangoskodik, az balszerencsét jelent, úgy vélik.

2. kép: Wisconsini ember számol be egy belga szokásról. Amerikában kézfogással szokás köszönni, és meglepte őt, amikor Belgiumban egy kvázi idegen háromszor arcon puszilta őt köszönésképpen. El is pirult. Ekkor tudta meg, hogy Belgiumban így szokás köszönni egymásnak.

3.kép: Japánba utazott az emberünk. A vendéglátója gyerekének az előadására el lett hívva és természetesen el is ment rá. Valami a szemébe került, és ezért lehúzta az alsó szemhéját, hogy megpróbálja kiszedni a piszkot. Ekkor jött a félreértés, mert kiderült, hogy Japánban ez azt jelenti, hogy unalmasnak tartasz valamit. Ezután természetesen elnézést is kért a vendéglátójától, de nem volt biztos benne, hogy hittek neki.
1

These three texts are about national customs. The first one takes place in Russia - where people, before going to a long trip, like to sit in their homes silently for 1 minute. They believe this brings them luck - and something may come into their mind they forgot to pack in. The second one is about a Belgian custom. There, people like to greet each other with 3 kisses to the cheek instead of a handshake. The last one is a Japanese custom which makes them think that you are bored and is considered as an insult most of the times.

Remélem így megfelel.
1