Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek feladat!

Főoldal » Középiskola » Matematika
511
Egy háromszög oldalfelező pontjai: (-2;2) (5;1) (3;4). 1./Számoljuk ki a háromszög csúcsainak koordinátáit. 2./Számoljuk ki az eredeti csúcspontok és az oldalfelező pontok által meghatározott háromszögek súlypontjának koordinátáit. Ezt,ezzel a képlettel kellene kiszámolnom: -2= c1+b1 /2 ; 5= a1+c1 /2 ; 3= a1+b1 /2 (Nekem nem jön ki az eredmény,ami ez lenne: (10;3) (-4;5) (0; -1). )
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Azt a megoldást írtam le, amit te elkezdtél. Érthető?
Közben más módon is megoldottam. https://www.geogebra.org/m/gqufyxtr
Módosítva: 6 éve
0