Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Leirtam

Főoldal » Középiskola » Matematika
432

Hányféleképpen választhatjuk meg az x ismeretlent az egész számok halmazán úgy, hogy az |x| + |y|=3 egyenlőség teljesüljön?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1, Ha x = 0; akkor `y_1` = +3 és `y_2` = -3

2, Ha x = 1; akkor `y_1` = +2 és `y_2` = -2

3, Ha x = -1; akkor `y_1` = +2 és `y_2` = -2

4, Ha x = 2; akkor `y_1` = +1 és `y_2` = -1

5, Ha x = -2; akkor `y_1` = +1 és `y_2` = -1

6, Ha x = 3; akkor y=0

7, Ha x = -3; akkor y=0

Ennyiféleképpen.
0