Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hogyan kell kiszámolni?

Főoldal » Középiskola » Matematika
3272
Egy derékszögű háromszög befogói 5cm és 12 cm hosszúak. Mekkora a háromszög körülírt körének sugara?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A háromszög átfogója lesz a kör átmérője. (Thalész-tétel)

c = `root()(5^2+12^2)` = 13 cm

A kör sugara: `13/2` = 6,5 cm
0